maandag 9 januari 2012

Om duimen en vingers bij af te likken: Caribische Room by Nigella

Mijn dochter werd twee, dus tijd voor een feestje. Als thema kozen we voor dessertjes... een toppertje was zeker de Caribische Room van Nigella... 
Het lijkt een beetje op een kinderhapje. Je mag het ook echt niet te groot maken, een kleine ramekin is meer dan voldoende. Het is ook echt iets waar je moet van genieten, van elk hapje op zich. En je moet ook zorgen dat je van elke laag een beetje op je lepeltje hebt. De mengeling suiker-room-banaan is géweldig. 
Je moet ze 's ochtends maken en 's avonds serveren (of de dag ervoor maken, dan zijn ze echt opgesteven...).
Ik had weinig 'kooktijd', maar dit lekkers vraagt echt maar vijf minuten bereiding. Ideaal voor haastige moeders als ik dus... 


Dit moet je in de winkel gaan halen... 
-175 g kokos-yoghurt (Ik gebruik meestal die van Activia, omdat ik die het makkelijkst vind in de winkel)
- 1,75 dl slagroom (+40%)
- 1 eetlepel kokosrum (Bijvoorbeeld Malibu) (Je kan dit ook weglaten, als er kinderen mee-eten bijvoorbeeld) 
- 1 banaan (Liever wat bruiner dan groen!) 
- Bruine suiker (zoveel als je lekker vindt) 

Zo maak je dit lekkers... 
- Klop de room stijf. 
- Roer de yoghurt en de malibu (nadat je hier ook even de mixer hebt ingezet) voorzichtig onder de room.
- Snijd de banaan in schijfjes en leg die onder in de ramekin. Zorg dat de hele bodem bedekt is. 
- Schep het dikke yoghurt - room mengsel over de banaan. 
- Strooi de bruine suiker over de ramekin (een laagje vergelijkbaar met de cacao van tiramisu). 
- Zet afgedekt (met vershoudfolie) in de koelkast. 

Veel kook- én eetplezier! 





1 opmerking: